„SZÜLŐK NAPJA” WORKSHOP 2018.

„SZÜLŐK NAPJA” WORKSHOP

Az ÉpKézLáb Alapítvány a komplex fejlesztő terápiákért 2018. június 2-án, az alapítvány honlapjának elkészülése alkalmából workshopot szervezett, amelyen szülők és a gyermekeikkel foglalkozó szakemberek vettek részt.

Az ÉpKézLáb Alapítvány honlapja és logója, valamint a workshop az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával valósult meg.

A programnak a Bliss Alapítvány biztosította a helyszínt
( http://www.blissalapitvany.hu/ ).

A résztvevők nap folyamán folyamán különböző fejlesztő terápiákkal, illetve azok során használt eszközökkel ismerkedhettek meg a gyakorlatban. Részt vehettek a szülők és szakemberek együttműködését segítő sajátélmény csoporton, valamint alaklom nyílt kötetlenebb tapasztalatcserére is.

Bösenbacher Tímea (az alapítvány elnöke, konduktor-tanító, Pfaffenrot terapeuta, DSzIT. terapeuta, TSMT szakember) mutatta be az alapítványt és a szervezet új honlapját.

Pásztor Zsófia (gyógypedagógus, Pfaffenrot terapeuta, TSMT terapeuta, szenzoros integrációs szakember) és Kántás Kata (pszichopedagógus és tanulásban akadályozottak szakirányos gyógypedagógus, Cogni Plus fejlesztő, szenzoros integrációs szakember) mutatták be a szenzoros integrációs zavarok terápiáit.

Porpáczi Ágnes (konduktor, etetési és evészavarok terapeutája, Pfaffenrot terapeuta) és Bösenbacher Tímea (az alapítvány elnöke) és Oroszné Póth Renáta (DSGM szakgyógytornász) mutatták be a különböző manuális fejlesztő technikákat (Pfaffenrot SzRT, DSGM)

Hegedüsné Kelemen Éva (logopédus) és Kovács Kata (logopédus) és Hanák-Üveges Anikó (logopédus, gyógypedagógus, konduktor, Pfaffenrot terapeuta) beszéltek a megkésett beszédfejődésről és a sérült gyermekek logopédiai ellátásában használt módszereket, eszközöket mutatták be.

Kisné Czirják Zsuzsa (konduktor, Pfaffenrot terapeuta, AAK-oktató, Alapozó terápiás fejlesztő) az AAK módszer lehetőségeit szemléltette.

Szőke Melinda (autizmus specifikus gyógypedagógus, konduktor) az autizmus spektrumába adott betekintést.

Vid Natasa (krízistanácsadó szakpszichológus) és Kiss Csilla (tréner, érintett szülő) a szülő  és a szakember közötti kommunikációról és az együttműködés fontosságáról, lehetőségeiről nyújtottak gyakorlati útmutatót.

A rendezvényen készült fotókat itt láthatják: